Način pripreme
Bundevu očistimo, narendamo na krupno i stavimo na vatru sa šećerom i cimetom. Kuvajte dok se tečnost ne smanji i ne dobijete gusto slatko od bundeve.
Za kolač
Belanca odvojiti od žumanaca, posoliti i umutiti mikserom dok ne postane penasta smesa.
U žumanca dodati 8 kašika šećera i mešati dok se ne dobije gusta pasta, dodati ulje i slatko od bundeve i dobro izmešati.
Brašno, prašak za pecivo i kurkumu pomešati u posudi i dodavati malo po malo u smesu od žumanaca, mešajući do homogene smese.
U penu dodamo belanca.
Poređajte kriške bundeve na pleh podmazan sa malo ulja i pospite vanilom.
Stavite 5 kašika šećera u šerpu i karamelizujte, prelijte preko kriški bundeve.
Smesu sipamo na kriške bundeve i kolač od bundeve pečemo u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko sat vremena. Zatim izvadimo pleh, prekrijemo tanjirom i okrenemo kolač sa bundevom.
Obrnuti kolač sa slatkom od bundeve je slatko iskušenje koje jesen čini još šarenijom i mirisnijom.