Način pripreme
Stavite u malu šerpu 60 g kravljeg maslaca, 3 supene kašike svežeg mleka i 80 g braon šećera. Ugrejte sastojke dok se šećer ne rastopi.
Obložite kalup, (24 cm) sa ivicama koje se skidaju, papirom za pečenje. Sipajte smesu, poravnajte i sipajte ravnomerno krupnije iseckane orahe.
Stavite kalup u frižider dok pripremate smesu za kolač. U posudu staite preostali kravlji maslac i šećer.
Mutite mikserom dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte jedno po jedno jaje, mutite mikserom dok se potpuno ne integrišu. U drugu posudu sipajte brašno sa praškom za pecivo, kakaom i prstohvatom soli. Dodajte u krem od maslaca.
Rastopite čokoladu na pari. Lagano sipajte u smesu i homogenizujte. Izvadite kalup iz frižidera i sipajte smesu za kolač. Poravnajte.
Pecite kolač u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni sa ventilatorom oko 35-40 minuta.
Sačekajte da se gotov kolač potpuno ohladi i okrenite ga na odgovarajući tanjir.
Neka vam je slatko!