Način pripreme
Priprema keksića:
Lešnici i ovsene pahuljice su natopljeni toplom vodom 20 minuta. Dobro se ocede.
Stavite ih u blender zajedno sa borovnicama i sameljite u glatku, gustu kašu. Ovoj mešavini se dodaju med, kokosovo ulje i začini. Dobro promešajte i oblikujte male okrugle keksiće.
Peći na papiru na 180 stepeni oko 30 minuta.
Priprema puslica:
Ostavite jaja na sobnoj temperaturi. Pažljivo odvojite belanca i umutite ih na velikoj brzini miksera sa šećerom, solju i sokom od limuna dok se ne dobije gusti krem.
Stavite u kesu i stavite na papir za pečenje. Puslice se posipaju svežim borovnicama i peku u malo zagrejanoj rerni oko 30 minuta.
Na svaki od pečenih i ohlađenih keksića namažite malo putera od kikirikija i stavite puslicu na vrh.
Imate prekrasne keksiće od borovnice i puslica za svaki zaista poseban trenutak.