Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Puslice»Puslice sa sosom od mandarina

Puslice sa sosom od mandarina

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Puslice sa sosom od mandarina
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Fantazija kojoj smo u potpunosti spremni da se predamo - puslice sa sosom od mandarina"

Potrebni sastojci

  • Za puslice
  • šećer u prahu - 110 g
  • belanca - 80 g
  • vanila - 1 kesica, 2 g
  • sirće - 2 čepa
  • Sos od mandarina
  • mandarine - 8 komada
  • šećer - 50 g
  • limunov sok - 20 g, sveže ceđen
  • kravlji maslac - 20 g
  • Za ukras
  • slatka pavlaka - 350 g
  • šećer u prahu - 30 g
  • vanila - 1 mahuna
  • šafran - 2 prstohvat, vlasi ili u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pravljenjem naših slatkih puslica, s obzirom na to da one oduzimaju više vremena.

Mutimo belanca u sneg 4 minute na vodenoj pari na temperaturi od 37 stepeni.

Skidamo posudu sa vodene pare i nastavljamo da mešamo tako što postepeno dodajemo kapljice sirćeta, vanilu i šećer u prahu kašiku po kašiku.

Špricamo male dugmiće glatkim špricem na papir za pečenje kojim smo obložili veliku tepsiju (iz rerne). Ostavljamo malo rastojanje između kolačića.

Ubacujemo tepsiju u zagrejanu rernu na 150 stepeni i odmah smanjujemo na 110 stepeni.

Sušimo pzuslice sat vremena, a nakon toga isključujemo rernu i ostavljamo ih unutra još sat vremena bez da otvaramo vratašca.

Vadimo ih na hladno kako bi se skroz osušile.

Za raskošni sos od mandarina za naš desert ogulimo plodove, razdvojimo ih na komadiće i dobro ih očistimo od semenki ukoliko ih ima.

Četiri mandarine sameljemo u blenderu zajedno sa šećerom. Iscedimo u njih limunov sok, dodajemo maslac i cele komadiće od druge 4 mandarine.

Kuvamo 5-6 minuta sos da se blago zgusti.

Za kras zagrevamo 50 ml tečne slatke pavlake (35% masti) sa šafranom i izrendanom unutrašnošću mahuna vanile. Kada počne da izlazi para (bez da provri) skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi, posle hladimo još 30 minuta u frižideru i procedimo.

Ostalih 300 ml pavlake, takođe dobro ohlađene, mutimo sa šećerom i sa 50 ml aromatizovane pavlake,

Dobijeni sipkasti krem punimo u špric sa nazubljenim dodatkom.

Desrt puslica se servira i jede odmah kada se sastavi, zbog toga neposredno pre posluživanja staavljamo u velike poslužavnike ili individualne porcije po nekoliko puslica, zalivamo sosom od mandarina, špricamo ruže od pavlake i odozgo stavljamo još sosa.

Sa strane porcija stavljamo i cele komade mandarina, omekšale od sosa.

Posulice sa sosom od mandarina - raskoš i ukus sa kojim ćete očarati vaše goste!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: