Način pripreme
Kapacitet šolje - 200 ml
Umutite jaja sa šećerom 5 minuta, dodajte ulje i esenciju, naizmenično dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo sa gaziranim napitkom dok ne ponestane namirnica.
Dodajte koru od limuna. Više od polovine količine sipajte u nauljen kalup prečnika 25 cm, u ostatak dodajte prosejani kakao, umutite do homogene smese i dodajte čokoladne kuglice i još 1 kašiku gaziranog napitka da dobijete istu gustinu dve smese.
Dobijena smesa se prelije preko prve i prave se pokreti štapićem za ražnjiće da se dve smese pomešaju.
Vazdušasti kolač pecite na donjem grejaču na 160 stepeni (bez ventilatora) dok ne dođe do ivice kalupa, pa uključite rernu na oba grejača i pecite kolač sa fantom dok ne bude gotov. Proverite čačkalicom.
Otopila sam čokoladu, razblažila sa malo svežeg mleka i dobijenom smesom prelila kolač i posula čokoladnim krispijem.
Vazdušasti kolač sa Fantom i koricom od limuna - Prijatno i pazite na broj komada koje jedete ❤