Način pripreme
Praziluk, luk i beli luk očistite i iseckajte. Pržite ih na maslinovom ulju 2 minuta dok malo ne omekšaju. Zatim narendajte bundevu i dodajte i nju. Kuvajte 10 minuta, često mešajući.
Pečurke očistiti i 100 grama staviti u šerpu sa svim ostalim povrćem. Posolite i nalijte oko 600-650 ml vode ili bujona od povrća.
Kuvati poklopljeno 25 minuta.
Sipajte pavlaku, začinite đumbirom i belim biberom.
Pasirajte krem supu od bundeve dok ne postane savršeno glatka.
Preostale pečurke (samo kape) oljuštite i isecite na tanke kriške. Iseckajte mladi luk.
Zagrejte tiganj na jakoj vatri. Prelijte sa malo maslinovog ulja, pa dodajte pečurke i kratko ih prodinstajte. Trebalo bi brzo da poprime zlatnu boju, a da ne puštaju vodu i da se skupljaju. To ćete postići samo ako nisu na gomili, a tiganj je dovoljno širok i dobro zagrejan.
Dodajte mladi luk, promešajte i nakon manje od jednog minuta sklonite sa vatre.
Jesenju supu podelite u tanjire i u svaki deo stavite sotirane pečurke.
Dobar apetit uz moju jesenju krem supu bundeve sa pečurakama.