Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Čorba od Bundeve»Krem supa od bundeve sa konzervisanim paradajzom

Krem supa od bundeve sa konzervisanim paradajzom

Simeon Hristov KanevSimeon Hristov Kanev
Šegrt
45915210
Krem supa od bundeve sa konzervisanim paradajzom
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 2
11/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
5
"Topla krem supa sa ukusom i aromom, koji će vas nekako naterati da se prisetite lepih letnjih dana"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 kg
  • šaragrepa - 4 srednje velike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • celer - 30 g, glavica
  • paradajz - 1/2 tegle
  • griz - 3 - 4 kašike
  • bujon - 2 kocke, od povrća
  • peršun - 1/2 vezice
  • kisela pavlaka - 1/2 čaše
  • maslac - 50 g
  • soja sos
  • so
  • korijander
  • kari
  • kumin
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk se iseckaju i stavljaju da se dinstaju u ulju na dnu šerpe u kojoj će se kuvati supa.

Bundeva, celer i šargarepe se iseku na parčiće i dodaju u luk i beli luk nakon desetak minuta.

Dodaje se soja sos i maslac, meša se dobro i ostavlja se da se dinsta povrće oko 40 minuta uz regularno mešanje.

U međuvremenu rastvaramo bujon u vodi i dodajemo već izdinstane sastojke dodajući vodu do ukupne količine od 4 litra - ostavljamo dok se sve potpuno ne skuva.

Posle ide red paradajza, koji su promešani sa grizom unapred - dodajemo ih u supu, zajedno sa svim začinima i kuvamo još 15-ak minuta.

Isključuje se ringla, poslednja se dodaje pavlaka i pasira se. Servira se sa prepečenim kriškama ili krutonima, po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: