Način pripreme
Počinjemo čišćenjem bundeve od semenki. Ako volite semenke bundeve, nemojte ih bacati, možda ćete ih ispeći.
Očistite celu bundevu i isecite je na komade srednje veličine. Slatki krompir takođe isečemo na krupnije komade i dodamo ga u već isečenu bundevu u veliki pleh.
Dodajte luk, ponovo isečen na krupnije komade. Odsecite mali deo osnove glavice belog luka i dodajte ga ostatku povrća.
Pospite so po ukusu, alevu papriku i karij. Dodajte ulje ili maslinovo ulje i dobro promešajte da svo povrće bude začinjeno.
Pleh stavimo u zagrejanu rernu oko sat vremena na 180 stepeni, dok povrće ne omekša.
Dok je pleh u rerni, pripremite 2 litra bujona od povrća. Kada je povrće spremno, dodamo ga u bujon, istiskujući beli luk iz ljuski.
Pasirajte dok se supa od bundeve ne zgusne i postane homogena. Sada potpuno spremno, serviramo, dodajući kašiku veganske pavlake ako želimo da je supa veganska. A možete dodati i životinjsku pavlaku.
Krem supa od bundeve sa slatkim krompirom je jednostavno fantastična.