Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od povrća»Krem supa od karfiola sa leblebijom i prazilukom

Krem supa od karfiola sa leblebijom i prazilukom

Petya StoinevaPetya Stoineva
Početnik
13641186
Krem supa od karfiola sa leblebijom i prazilukom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Krem supa od karfiola sa prazilukom i šargarepom – toplo i ukusno iskušenje. ​"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 500 g
  • leblebija - 250 g
  • praziluk - 2 struka
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • goveđi bujon - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • so
  • biber
  • dimljena aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Krem supa od karfiola sa prazilukom i šargarepom – toplo i ukusno iskušenje.

Šargarepa, paprika i praziluk se proprže na zagrejanom ulju.

Povrće se začini dimljenom alevom paprikom, solju i biberom.

Zaliti sa oko 2 litra tople vode i pošto provri dodati karfiol za supu.

Kada je karfiol skoro skuvan, dodajte 250 grama kuvane leblebije i 1 kašiku goveđeg bujona.

Gotova supa sa leblebijom se pasira i dekoriše kolutovima praziluka, cvetovima karfiola i alevom paprikom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: