Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Krem supa od praziluka i topljenog sira

Krem supa od praziluka i topljenog sira

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Krem supa od praziluka i topljenog sira
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Pročitajte recept pažljivo i otkrićete da ste propustili korak 10. Jedite sa zadovoljstvom i dajte lajk za ukusnu ideju"

Potrebni sastojci

  • Za supu
  • praziluk - 4 struka, debela
  • šargarepa - 2 komada, srednja ili 1 velika
  • beli luk - 3 čena + 1 struk mladog
  • krompir - 2 komada
  • topljeni sir - 80 g
  • maslac - 30 g
  • kumin - 1 prstohvat ili po ukusu
  • beli biber - po ukusu
  • peršun - 5 - 6 velikih strukova
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • so - po ukusu
  • Za krutone
  • stari hleb - 4 - 5 kriški
  • peršun - 4 - 5 srukova
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • maslnovo ulje - 3 kašike
  • Za dekoraciju
  • jaja - 2 tvrdo kuvana
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite praziluk i mladi beli luk na krugove, a preostalo povrće - na kocke, i zapržite ih u maslinovom ulju sa prstohvatom soli, dok ne omekšaju;

2. Rastvorite bujon u vreloj vodi (oko litar) i izlijte u povrće. Kad provri, smanjite vatru i stavite strukove peršuna (ali ih ne seckajte) i ostale začine. Ostavite da se se krčka oko 20 minuta;

3. Dodajte topljeni sir i pasirajte u finu i glatku konzistenciju. Ako je neophodno, dodajte još vode (može i mleko);

4. Stavite maslac i promešajte dok se potpuno ne rastopi. Začinite dodatno po vašem ukusu sa solju i još začina;

5. Za krutone isecite hleb na kocke;

6. Iseckajte ne veoma sitno ili pasirajte beli luk i peršun i promešajte sa maslinovim uljem;

7. Začinite krutone sa ovom smesom pomoću četke ili jednostavno polijte odozgo;

8. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 5-6 minuta ili dok ne uhvate prijatnu preplanulost;

9. Servirajte ukusnu krem supu, posutu krutonima i iseckanim (ili narendanim) jajetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: