Način pripreme
1. Isecite praziluk i mladi beli luk na krugove, a preostalo povrće - na kocke, i zapržite ih u maslinovom ulju sa prstohvatom soli, dok ne omekšaju;
2. Rastvorite bujon u vreloj vodi (oko litar) i izlijte u povrće. Kad provri, smanjite vatru i stavite strukove peršuna (ali ih ne seckajte) i ostale začine. Ostavite da se se krčka oko 20 minuta;
3. Dodajte topljeni sir i pasirajte u finu i glatku konzistenciju. Ako je neophodno, dodajte još vode (može i mleko);
4. Stavite maslac i promešajte dok se potpuno ne rastopi. Začinite dodatno po vašem ukusu sa solju i još začina;
5. Za krutone isecite hleb na kocke;
6. Iseckajte ne veoma sitno ili pasirajte beli luk i peršun i promešajte sa maslinovim uljem;
7. Začinite krutone sa ovom smesom pomoću četke ili jednostavno polijte odozgo;
8. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 5-6 minuta ili dok ne uhvate prijatnu preplanulost;
9. Servirajte ukusnu krem supu, posutu krutonima i iseckanim (ili narendanim) jajetom.