Način pripreme
Za ovaj recept za slane krekere su potrebna samo belanca, ali u principu može da se pravi i sa celim jajima (2 komada). U posudi umutite belanca sa solju dok ne postanu penasta.
Dodajte sitni sir i sodu sa nekoliko kapi sirćeta, dobro promešajte. Stavite ovsene pahuljice i mekinje, maslinovo ulje. Bugarski luk i prstohvat bibera. Promešajte celu smesu i ostavite deset minuta da tečnost upiju pahuljice i mekinje.
Za to vreme operite i očistite jednu crvenu papriku srednje veličine, isecite je na kolutove.
Podeliti smesu ravnomerno u pojedinačne kalupe ili u malu tepsiju. Po vrhu poređajte kolutove paprike i pecite u zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 20-25 minuta.
Ovi krekeri bez brašna sa visokim sadržajem proteina su veoma ukusni! Idealna dijetalna užina kada se pridržavate dijete sa visokim sadržajem proteina.