Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Posna janija od krompira sa povrćem

Posna janija od krompira sa povrćem

Nashata KuhnyaNashata Kuhnya
Početnik
8530
Posna janija od krompira sa povrćem
Fotografije: Nashata Kuhnya
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Krompir janija sa povrćem - početak ukusnog ručka ili večere. ​"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 3 komada
  • grašak u konzervi (300 g)
  • paradajz pire - 350 g paradajza isečenog na kockice
  • aleva paprika
  • so
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pripremom povrća za janiju. Krompir oljuštite, operite i isecite na kockice srednje veličine.

Šargarepu isecite na polovine. Zagrejte ulje ili maslinovo ulje u dubokom loncu. Dok se masnoća zagreva, sitno iseckati crni luk.

Kada se masnoća zagreje, sipajte luk i promešajte. Pustimo da se dinsta oko 2 minuta, zatim dodamo šargarepu i ostavimo još 2 minuta dok ne omekša.

Zatim je na redu paradajz pire, kao i 1 šolja i po vode. Dobro promešati i ostaviti da provri. Zatim dodamo krompir u janiju.

Stavljamo 1kašiku aleve paprike, so po ukusu i 1 kašiku šećera za smanjenje kiselosti paradajza.

Dodajte lovorov list i ostavite posnu janiju da se kuva dok krompir ne omekša, a voda ne ispari.

Posle oko 25-30 minuta janija je skoro gotova i možemo da dodamo grašak. Ostavite da se kuva na laganoj vatri oko 10 minuta, a zatim sklonite sa ringle.

Krompir janija sa povrćem služi se uz hleb bez mešenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: