Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Ukusni kolač sa bundevom i medom

Ukusni kolač sa bundevom i medom

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11220392
Ukusni kolač sa bundevom i medom
Fotografije: Veronika Mihailova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ukusni kolač od bundeve i meda koji možete poslužiti uz šoljicu toplog čaja ili tople čokolade i da uživate u prijatnim trenucima kod kuće. ​"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 šolja, kuvana i pasirana (oko 300 g)
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • med - 1/2 šolje
  • brašno - 2 šolje, prosejano
  • brašno od oraha - 30 g (po želji)
  • čokoladne kapljice - 30 g (po želji)
  • prašak za pecivo - 1 kašika
  • vanila - 2 komada
  • cimet - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Ukusni kolač od bundeve i meda, koji možete poslužiti uz šoljicu toplog čaja ili tople čokolade i da uživate u prijatnim trenucima kod kuće.

Prvi korak u receptu je priprema bundeve. Isecite je, uklonite semenke, zatim oljuštite koru i na kraju isecite na komade. Stavite komade u lonac sa vodom i kuvajte dok bundeva ne bude potpuno kuvana i mekana. Dobro ocediti i napraviti pire - 1 šolja.

Zatim mikserom umutite jaja i ulje u odgovarajućoj posudi. Dodajte med i ponovo umutite. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i postepeno ih dodajte. Sledi brašno od oraha, vanila i cimet. Na kraju dodajte bundevu i čokoladne kapljice i dobro promešajte kašikom.

Gotovu smesu sipajte u prethodno pripremljeni kalup za kolač. Ja koristim silikonski kalup za kolač, ali ako je vaš metalni, nauljite ga da se torta ne lepi.

Kolač od bundeve pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40-45 minuta. Da biste se uverili da je kolač dobro ispečen, možete testirati čačkalicom.

Ako nakon bockanja šaškalica ostane čista i ništa se ne lepi za nju, onda je jesenji kolač gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: