Način pripreme
Ukusni kolač od bundeve i meda, koji možete poslužiti uz šoljicu toplog čaja ili tople čokolade i da uživate u prijatnim trenucima kod kuće.
Prvi korak u receptu je priprema bundeve. Isecite je, uklonite semenke, zatim oljuštite koru i na kraju isecite na komade. Stavite komade u lonac sa vodom i kuvajte dok bundeva ne bude potpuno kuvana i mekana. Dobro ocediti i napraviti pire - 1 šolja.
Zatim mikserom umutite jaja i ulje u odgovarajućoj posudi. Dodajte med i ponovo umutite. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i postepeno ih dodajte. Sledi brašno od oraha, vanila i cimet. Na kraju dodajte bundevu i čokoladne kapljice i dobro promešajte kašikom.
Gotovu smesu sipajte u prethodno pripremljeni kalup za kolač. Ja koristim silikonski kalup za kolač, ali ako je vaš metalni, nauljite ga da se torta ne lepi.
Kolač od bundeve pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40-45 minuta. Da biste se uverili da je kolač dobro ispečen, možete testirati čačkalicom.
Ako nakon bockanja šaškalica ostane čista i ništa se ne lepi za nju, onda je jesenji kolač gotov!