Način pripreme
Imate namaze i umake na svom stolu, ali iznenada otkrijete da nemate krekere ili tost za njih? Ne brinite, jer će vam ove hrskave grisine od piva i maslinovog ulja doći u pomoć. Toliko se brzo i lako pripremaju da ćete imati vremena da ih brzo sredite. Takođe ćete se iznenaditi koliko su ukusne!
Prosejte brašno sa solju u posudu.
U drugoj posudi pomešajte maslinovo ulje i pivo (ja koristim bezalkoholno). U njih sipajte brašno i umesite glatko testo. Masno je, ali je odlično!
Kidajte male loptice i pravite ih u ne baš tanke štapiće, koje zatim spljoštite dlanom da budu tanke. Radite na kuhinjskoj dasci. Grisine ne moraju biti savršeno oblikovane, to je deo njihovog šarma.
Stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje i pospite ovsenim pahuljicama, suncokretovim semenom i makom. Pritisnite da se zalepe za testo. Dobićete dva pleha.
Pecite ove prekrasne grisine sa pivom i makom na 180 stepeni sa ventilatorom oko 15 minuta ili dok lepo ne porumene.
Prijatno!