Način pripreme
Mikserom umutite maslac ili margarin oko 30 sekundi. Dodajte šećer i dobro umutite. Dodajte jaje, 3 kašike vode i esenciju mente.
Mešajte mikserom brašno onoliko koliko smesa uzima, ostalo dodajte drvenom kašikom.
Pokrijte testo i ostavite u frižideru oko 2 sata, ili dok se dovoljno ne stegne.
Podelite ga na 12 jednakih delova. Na lagano pobrašnjenoj podlozi svaki deo testa razvijte oklagijom u tanke rolnice dužine oko 30 cm.
Oštrim nožem isecite svaki deo testa na 4 dela, poravnajte ih i stavite na razmaku od 3-4 cm u pleh koji nije nauljen.
Po želji grisine pospite šarenim šećernim štapićima. Pecite 12-15 minuta na 200 stepeni ili dok se ivice ne učvrste. Ostavite ih da se potpuno ohlade na rešetki.
Grisine sa mentom su gotove.