Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Jednostavne grisine sa pivom i makom

Jednostavne grisine sa pivom i makom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Jednostavne grisine sa pivom i makom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
7 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
20
"Imate predjela i umake na svom stolu, ali iznenada otkrijete da nemate krekere ili tost za njih? Probajte ovaj jednostavni recept za grisine sa pivom."

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 100 ml
  • pivo - 100 ml
  • brašno - 300 g
  • so - 1/2 kašičice
  • seme suncokreta - 3 kašike
  • ovsene pahuljice - 3 kašike
  • mak - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Imate namaze i umake na svom stolu, ali iznenada otkrijete da nemate krekere ili tost za njih? Ne brinite, jer će vam ove hrskave grisine od piva i maslinovog ulja doći u pomoć. Toliko se brzo i lako pripremaju da ćete imati vremena da ih brzo sredite. Takođe ćete se iznenaditi koliko su ukusne!

Prosejte brašno sa solju u posudu.

U drugoj posudi pomešajte maslinovo ulje i pivo (ja koristim bezalkoholno). U njih sipajte brašno i umesite glatko testo. Masno je, ali je odlično!

Kidajte male loptice i pravite ih u ne baš tanke štapiće, koje zatim spljoštite dlanom da budu tanke. Radite na kuhinjskoj dasci. Grisine ne moraju biti savršeno oblikovane, to je deo njihovog šarma.

Stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje i pospite ovsenim pahuljicama, suncokretovim semenom i makom. Pritisnite da se zalepe za testo. Dobićete dva pleha.

Pecite ove prekrasne grisine sa pivom i makom na 180 stepeni sa ventilatorom oko 15 minuta ili dok lepo ne porumene.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: