Način pripreme
Tofu se ocedi, osuši i iseče na kriške po dužini. Poređajte ih ležeći i prelijte soja sosom.
U 1 tanjir sipajte deo vode iz konzerve leblebija (ili od kuvane suve leblebije kod kuće). Sipajte kukuruzni skrob u drugu plitku posudu. U trećoj plitkoj posudi napravite smesu za pohovanje tako što ćete prezle pomešati sa parmezanom, univerzalnim začinom i dimljenom alevom paprikom.
Svaki komad tofua je umočen u vodu od leblebije, a zatim lagano uvaljan u kukuruzni skrob. Ovo rezultira tankim slojem gušće tečnosti nalik belancu. Na kraju se obilno uvalja u mešavinu za pohovanje.
Pržite vegetarijanske šnicle na vrlo malo ulja nekoliko minuta sa svake strane. Po želji se mogu peći u rerni umesto da se prže.
Kada su gotove, stavite po 1 krišku bele mocarele na svaku i stavite u rernu na 200 stepeni ili u air fryer na nekoliko minuta da se mocarela malo rastopi. Izvadite, na vrh stavite 1 krišku paradajza, pospite bosiljkom i vratite u rernu na još 2-3 minuta.
Ako volite vegetarijanske ćuftice i falafele, takođe ćete ceniti ovu vegetarijansku šniclu sa mocarelom i paradajzom.