Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus od bele čokolade

Mus od bele čokolade

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Mus od bele čokolade
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
6
"Pospite rendanu čokoladu preko musa od bele čokolade i ohladite... ako možete da sačekate"

Potrebni sastojci

  • pavlaka životinjskog porekla - ml
  • bela čokolada - 300 g + 60 g, rendana
  • vanila - 2 pakovanja
  • želatin - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite čokoladu u na pari dok ne postane potpuno glatka. Ostavite da se malo ohladi. Pavlaka mora prethodno biti u frižideru najmanje 4 sata i dobro ohlađena.

Zatim se pomeša sa prahom vanile. Jako dobro umutiti mikserom dok se ne dobije stabilna pena, ali ne preterujte da se ne preseče.

Krem se zatim dodaje u čokoladu nekoliko puta uz stalno mešanje.

Želatin se potopi u 1/2 šolje vode dok se potpuno ne želira i istopi u mikrotalasnoj pećnici nekoliko sekundi, bez ključanja, tek toliko da se istopi.

Kada se želatin malo ohladi, sipajte ga u smesu uz stalno mešanje. Gotov čokoladni mus se prebaci u čaše ili odgovarajuće posude.

Pospite rendanu čokoladu preko musa od bele čokolade i stavite u frižider.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: