Način pripreme
Istopite čokoladu na pari. Zatim odvajamo belanca od žumanaca. Umutiti mikserom polovinu šećera sa maslacem pa dodati žumanca. Nastavljamo da mutimo.
U ovu mešavinu dodajte istopljenu čokoladu i mešajte rukom. Sipajte brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok se svo brašno ne upije.
Umutiti belanca sa prstohvatom soli. Malo pre nego što postanu sneg, dodamo im ostatak šećera. Kada postanu sneg, mešamo ih sa smesom od žumanaca u nekoliko faza.
Dobijeno testo sipajte u obruč prečnika 28 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni tačno 1 sat.
Uzmemo polovinu džema od kajsije i lagano zagrejemo sa oko 20 ml vode na šporetu. Pečenu čokoladnu koru proveravamo čačkalicom da li je gotova.
Zatim prepolovimo koru da dobijemo dve jednake kore. Na dve kore torte prvo nanesite zagrejani džem, a zatim i ostatak nezagrejanog.
Zalepimo dve kore sa džemom jednu za drugu. Zagrejemo pavlaku i njome prelijemo rendanu čokoladu da napravimo ganaš.
Na ohlađene kore namažite topli ganaš. Ostavite Saher tortu u frižideru nekoliko sati.
Imate prekrasnu Saher tortu za svoje goste, koja je pravi bečki dragulj