Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Integralne lepinje ispod sača

Integralne lepinje ispod sača

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Integralne lepinje ispod sača
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Integralne lepinje na saču, koje će svi u vašoj kući obožavati i tražiće još"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 200 g
  • brašno - 250 g belo, pšenično
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • sol - 1 kašičica
  • voda - 200 ml, mlaka
  • ulje - 3 kašike
  • kvasac - 1/3 komada od 42 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ajran pripremamo tako što u mlaku vodu umutimo tri kašike kiselog mleka.

Dodajte izmrvljeni kvasac, šećer i tri kašike pšeničnog brašna.

Dobro promešajte i ostavite sa strane da se aktivira.

Kada se kvasac aktivira, dodajte ulje i posolite.

Počinjemo da mesimo meko i nelepljivo testo.

U testo dodajemo belo brašno kako bi hleb na saču brže i bolje narastao.

Ostavite testo da naraste tako što ćete nauljiti veću posudu i staviti ga unutra, prekrivši posudu krpom ili prozirnom folijom.

Gotovo testo za lepinje lagano pomešati sa šakom integralnog brašna i podeliti na 8 loptica.

Ove loptice tanko razvijemo oklagijom.

Stavite sač na šporet i ostavite da se dobro zagreje.

Ako želite, možete staviti papir za pečenje na saču, ali ne morate.

Kada se sač dobro zagreje, stavljamo lepinje i pečemo ih sa obe strane dok ne budu gotove.

Lepinje o integralnog brašna na saču su izuzetno ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: