Način pripreme
U posudi pomešamo šećer, kvasac, 1 supenu kašiku brašna i sipamo malo mlake vode.
Mešamo kvasac i ostavljamo ga sa strane kako bi se aktivirao,
Kada je kvasac gotov, dodajemo vodu, so, maslinovo ulje i polovinu brašna.
Počinjemo da mešamo u jednom pravcu dok smesa ne postane homogena.
Ovde je momenat da dodamo ostalo brašno i počinjemo da mesimo rukom otprilike 10 minuta.
Kada smo gotovi, pokrivamo krpom i ostavljamo da naraste dok duplo ne poveća svoj obim.
Ponovo premesimo i ponovo uvijamo.
Delimo testo na 12 jednakih lopti tako što od svake oblikujemo okruglu poljosnatu pogaču.
Oblikovane pogače uvijamo krpom da se ne bi sušile.
Sač stavljamo na ringlu i kada se površina zagreje stavljamo arapsku pogaču.
Ukoliko nemate sač možete da koristite težak tiganj.
Pečemo 15-20 sekundi, nakon toga okrećemo sa druge strane na otprilike 1 minutu i tako dok ne bude gotova.
Pečenje jedne pogače nije duže od 3 minute.
Arapske pogače ispod sača su gotove.