Način pripreme
Pripremamo jednostavnu tortilju od krompira (uglavnom je pravilno izgovoriti je Tortia) bez luka ili belog luka, pošto je sam čorizo, uz koji ćemo poslužiti tapas, prilično bogatog ukusa, kao i hamon.
Detaljan recept za tortilju od krompira možete pronaći ovde na sajtu, jer sam to pisao mnogo puta. Iz tog razloga, neću se sada zadržavati na detaljima.
Ukratko, oljuštimo i isečemo krompir na tanke kolutove. Stavljamo ga u veliku gomilu u tiganj sa uljem, koje ne treba da ih prekriva. Posolite i kuvajte na umerenoj vatri, često mešajući, dok krompir ne omekša i počne da se lako lomi.
Zatim ga sipamo u veliku cediljku, sa posudom ispod u koju ćemo ocediti ulje ili maslinovo ulje.
Sačekamo nekoliko minuta i sipamo krompir u drugu posudu sa umućenim jajima sa prstohvatom soli. Dobro promešati i ponovo prebaciti u tiganj u koji smo stavili malo oceđenog ulja.
Kuvamo tortilju dok lepo ne porumeni sa jedne strane, a zatim je okrenemo da porumeni i sa druge strane.
Isecite na kvadrate i poređajte na tanjir.
Na polovinu komada tortilje od krompira stavite kolutove čoriza, a na drugu polovinu hamon serano. Po želji, možemo staviti ove tapase na štapiće.
Služimo i jedemo u društvu uz čašu crnog vina.
Prijatno sa mojim tapas sa tortiljama od krompira sa hamonom i čorizom!