Način pripreme
U posudu razbijemo jaje i pomešamo sa šećerom u prahu. Mast rastopimo u mikrotalasnoj i dodajemo zajedno sa vanilom i uljem. Promešamo dobro.
Pomorandžu ocedimo u posdu u koju dodajemo i sodu. Promešamo i dodajemo i preostale sasjtoke. Koru izrendamo u posudu, nakon toga postepeno dodajemo brašno, prosevamo.
U početku mešamo spatulom, nakon toga mesimo rukama. Treba da dobijemo meko i hrskavo testo, koje se ne lepi po rukama. Zato i brašno varira. Ako je potrebno dodajte još.
Pleh obložimo papirom za pečenje, namažemo uljem. Rernu uključimo na 180 stepeni. Od testa kidamo loptice veličine oraha, poređamo u pleh na razmaku jedan od drugog.
Nakon što sve poređamo keksiće sa maslacem, viljuškom pritiskao i oblikujemo šare. Keksiće sa maslacem pečemo dok ne dobiju zlatnu boju.
Nakon što budu gotovi, vadimo i ostavljamo da se ohlade. Zalepimo sa slatkom po izboru, ja sam koristila od jagoda.
Ovaj recept za zalepljene keksiće je za jednu dozu, ako želite napravite više keksića, povećajte proizvode duplo.
Ukusne keksiće sa maslacem i slatkom od jagoda uvaljajte u mlevene orahe. Neka vam je ukusno!