Način pripreme
Prosejte brašno u posudu. Dodajte meki maslac isečen na kockice, rukom umesite mrvičasto testo.
Dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo i žumance i umesite glatko testo. Umotajte testo u prozirnu foliju i ostavite u frižideru najmanje 4 sata.
Za to vreme pripremite fil. U posudi pomešajte brašno, šećer, cimet, vanilin šećer i otopljeni maslac.
Izvadite testo iz frižidera, podelite na 6 jednakih delova, oblikujte kuglice i umotajte prozirnom folijom. Svaku lopticu testa razvijte oklagijom na pobrašnjenoj površini. Dobijenu koru iseći na 8 trouglastih delova i u svaki trougao staviti po 1 kašičicu od fila.
Umotajte trouglove u rolat (kao kiflice) i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni oko 40 minuta na 170 stepeni.
Ohlađene domaće kolače poređajte na odgovarajući tanjir, a zatim ih pospite prethodno izmešanim šećerom u prahu i vanilom.
Prelepi domaći kolačići od maslaca sa filom!