Način pripreme
Rastvorite kvasac u mlakoj vodi, dodajte 1 supenu kašiku brašna i šećera. Kad se kvasac aktivira dodajte ga u prosejano brašno.
Dodajte polovinu rastopljeno maslaca, kiselo mleko i razbijte jaja. Mešajte uz pomoć kašike dok ne počnu da se stvaraju mrve. Počnite da mesite dok se ne dobije glatko i meko testo.
Ostavite testo da nadođe, pokriveno krpom. Kad se testo udvostruči, porelite ga na 4 lopte.
Svaku loptu razvucite, namažite rastopljenim maslacem, pospite mrvljenim sirom. Stavite kore jedna preko druge i uvijte u rolat. Isecite rolat na parčiće, svako parče presavijte na dva dela i poređajte u pleh sa dnom koje se ne lepi.
Ostavite pogaču ponovo da nadođe. Odozgo je namažite umućenim žumancem i pecite u ugrejanoj rerni dok ne dobije zlatnu boju.