Način pripreme
Prvi korak je da se meso iseče na kockice kao za svinjski ražnjić. Stavite ga u posudu i začinite začinima, sa malo ulja i soja sosa.
Dobro promešajte i čuvajte u frižideru da upije začine. Praziluk očistimo i isečemo na male komade. Mladi luk se očisti, opere i sitno isecka.
Šargarepa je oljuštena i narendana na krupno. Kupus se iseče na trake. U duboku šerpu stavite ulje i malo maslaca i zapečatite meso na jakoj vatri. Nakon što se meso zapečatilo sa svih strana, izvadite ga i dodajte preostali maslac u šerpu.
U njemu se dinsta povrće. Nakon što omekša, dodajte kupus i ostavite da omekša. Pošto omekša, sve se prebacuje u pleh, dodaje se meso, paradajz i još začina po ukusu.
Sve se dobro izmeša, doda se voda i pleh sa svinjetinom i kupusom prekrije aluminijumskom folijom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prvih 20 minuta pečemo svinjetinu sa folijom, zatim se folija skida i jelo se peče do kraja. Uživati!
Ukusna svinjetina sa kupusom za Božić može se poslužiti uz crno vino.