Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Ukusna svinjetina sa kupusom za Božić

Ukusna svinjetina sa kupusom za Božić

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Guru
158511k41
Ukusna svinjetina sa kupusom za Božić
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 7
15/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ukusna svinjetina sa kupusom za Božić može se poslužiti uz crno vino."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 700 g buta ili drugog mesa
  • kupus - 1 sveži kupus srednje veličine
  • praziluk - 1 stabljika
  • mladi luk - 1 veza
  • soja sos - 1 kašika
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • konzervirani paradajz - 400 g
  • lovorov list - 3 komada
  • maslac - 50 g
  • ulje - 50 ml
  • peršun - 1 veza
  • začin za roštilj - 1 kašičica
  • šargarepa - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prvi korak je da se meso iseče na kockice kao za svinjski ražnjić. Stavite ga u posudu i začinite začinima, sa malo ulja i soja sosa.

Dobro promešajte i čuvajte u frižideru da upije začine. Praziluk očistimo i isečemo na male komade. Mladi luk se očisti, opere i sitno isecka.

Šargarepa je oljuštena i narendana na krupno. Kupus se iseče na trake. U duboku šerpu stavite ulje i malo maslaca i zapečatite meso na jakoj vatri. Nakon što se meso zapečatilo sa svih strana, izvadite ga i dodajte preostali maslac u šerpu.

U njemu se dinsta povrće. Nakon što omekša, dodajte kupus i ostavite da omekša. Pošto omekša, sve se prebacuje u pleh, dodaje se meso, paradajz i još začina po ukusu.

Sve se dobro izmeša, doda se voda i pleh sa svinjetinom i kupusom prekrije aluminijumskom folijom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prvih 20 minuta pečemo svinjetinu sa folijom, zatim se folija skida i jelo se peče do kraja. Uživati!

Ukusna svinjetina sa kupusom za Božić može se poslužiti uz crno vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: