Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Ukusna svinjetina sa lukom i pečurkama

Ukusna svinjetina sa lukom i pečurkama

MariaMaria
Početnik
2
Ukusna svinjetina sa lukom i pečurkama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Aroma je božanstvena, a šta ostaje za ukus - shvatićete, kada pripremite svinjetinu sa pečurkama i lukom"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg
  • crni luk - 4 velike glavice
  • pečurke - 500 g
  • crno vino - 1 čaša
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite svinjsko meso na zalogaje i upržite ga u dubokom tiganju. Dodajte luk, koji ste isekli na tanka rebarca.

Pečurke nasecite na listiće i dodajte i njih u tiganj, kada luk omekša. Kada pečurke puste sok, dodajte vino i poklopite, dok tečnost ne ispari.

Kada u tiganju ostane samo masnoća, začinite sa malo soli i bibera.

Poslužite toplo.

Čaša crnog vina je idealno piće uz ovo jelo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: