Salata Kašik

ZoriZori
Guru
7292375k218
Salata Kašik
Fotografije: Zori
1 / 3
18/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Dobar apetit uz ovu Kašik salatu! - Afijet olsun! afiyet olsun"

Potrebni sastojci

  • crveni paradajz - 1 komad
  • žuti paradajz - 1 komad
  • paprike - 3 komada (žuta, zelena ili crvena)
  • luk - 1 glavica, može se zameniti mladim
  • krastavac - 1 komad
  • nar - 2 kašike (zrna)
  • peršun - 1/2 veze
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • sok od nara - 1 kašika
  • sok od 1/2 limuna
  • ljuta aleva paprika - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Turska reč Kašık bukvalno znači kašika i otuda potiče naziv salate od paradajza.

Kašik salata se jede direktno kašikom.

Ova baštenska salata se od ostalih salata od povrća razlikuje pre svega po načinu sečenja povrća – mora se iseći na sitne kockice.

Paradajz je ubačen u vrelu vodu na kratko i oljušten, pa sitno isečen.

Krastavac i crni luk se oljušte i iseckaju, paprike očišćene od semenki i isečene na trakice, pa na kockice.

Svo povrće se prebaci u veću posudu, dodaje se sitno iseckani peršun, dodaju se semenke nara i salata od povrća se začini solju, prstohvatom ili dve ljute aleve paprike, sokom od pola limuna, sokom od nara i maslinovim uljem.

Dobro promešati i poslužiti u posudama ili odgovarajućim dubokim tanjirima. Jedite kašikom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: