Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Seviče od lososa

Seviče od lososa

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Seviče od lososa
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
20
"Služite seviče od lososa dobro ohlađen u malim čašama, ukrašen svežim listovima korijandera."

Potrebni sastojci

  • losos - 400 g svežeg fileta bez kože i kostiju
  • kora pomorandže - 8 traka, bez belog dela
  • kora limete - 4 trake, bez belog dela
  • sok od limuna - 60 ml
  • sok od limete - 30 ml
  • beli luk - 1 veliki čen
  • đumbir - koren 2 cm
  • korijander - 1 stabljika, listovi
  • luk - 200 g
  • paprika - 100 g
  • kukuruz - 50 g
  • tabasko - 1/2 kašičice ili po ukusu
  • so - 6 prstohvata
  • biber - 4 prstohvata
  • led - 100 g sitni
  • susamovo ulje - 30 ml (ili maslinovo ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

Za početak, važno je pojasniti da riba za pravljenje sevičea mora biti izuzetno sveža i zamrznuta 48 sati pre pripreme jela. Odmrzavamo je neposredno pre početka pripreme.

Drugo objašnjenje je da je luk u originalnom receptu crveni, ali ja sam ovde koristio običan luk za salatu, koji nije ljut.

Paprika može biti zelena ili crvena po želji.

Prvo isecite losos na male kocke. Začinite sa 4 prstohvata soli i 4 prstohvata bibera. Promešati i ostaviti na stranu.

Stavite kore citrusa u bokal blendera. Pustite da ih aparat fino samelje.

Dodajte 2 prstohvata soli, zdrobljeni led, sok od limuna i limete, beli luk, đumbir, korijander (ostavite listove za ukras) i susamovo ulje.

Ostavite da se sastojci samelju i po želji procedite.

Sipajte mešavinu aroma preko lososa i promešajte.

Zatim očistite i isecite luk na trakice ili kockice, a papriku na sitno. Stavite ih u posudu kod ribe.

Dodajte kukuruz, još seckanog korijandera i Tabasko ljuti sos. Dobro promešati.

Služite seviče od lososa dobro ohlađen u malim čašama, ukrašen svežim listovima korijandera.

* Recept prilagođen od Cookidoo-a

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti