Način pripreme
Za početak, važno je pojasniti da riba za pravljenje sevičea mora biti izuzetno sveža i zamrznuta 48 sati pre pripreme jela. Odmrzavamo je neposredno pre početka pripreme.
Drugo objašnjenje je da je luk u originalnom receptu crveni, ali ja sam ovde koristio običan luk za salatu, koji nije ljut.
Paprika može biti zelena ili crvena po želji.
Prvo isecite losos na male kocke. Začinite sa 4 prstohvata soli i 4 prstohvata bibera. Promešati i ostaviti na stranu.
Stavite kore citrusa u bokal blendera. Pustite da ih aparat fino samelje.
Dodajte 2 prstohvata soli, zdrobljeni led, sok od limuna i limete, beli luk, đumbir, korijander (ostavite listove za ukras) i susamovo ulje.
Ostavite da se sastojci samelju i po želji procedite.
Sipajte mešavinu aroma preko lososa i promešajte.
Zatim očistite i isecite luk na trakice ili kockice, a papriku na sitno. Stavite ih u posudu kod ribe.
Dodajte kukuruz, još seckanog korijandera i Tabasko ljuti sos. Dobro promešati.
Služite seviče od lososa dobro ohlađen u malim čašama, ukrašen svežim listovima korijandera.
* Recept prilagođen od Cookidoo-a
Prijatno!