Način pripreme
Prosejala sam brašno i napravila udubljenje u njemu. Razbila sam jaja, dodala ostale proizvode i umesila meko elastično testo. Ne bi trebalo da se lepi.
Podelila sam ga na dva dela. Jedan deo sam umotala providnom folijom da se ne osuši, a drugi razvila u tanku koru. Isekla sam na trake širine centimetar i po. I počela sam zabavu.
Trake sam motala oko metalnih kalupa, bitno je da se preklapaju da se ne bi otvorile tokom pečenja.
Retro kornete ređam u pleh na odstojanju i pečem u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
Odvojila sam 200 ml mleka za krem. Ostatak stavim zajedno sa šećerom da prokuva.
Umutila sam žumanca, brašno i skrob sa odvojenim mlekom.
Kada je mleko provrilo, skinula sam ga sa vatre i dodala smesu brašna u tankom mlazu uz stalno mešanje.
Smanjila sam vatru i pustila krem da se zgusne uz stalno mešanje.
Skinula sam sa vatre i dodala maslac. Mešala sam krem sa jajima dok se ne istopi. Dodala sam i vanilu.
Gotov krem sam čvrsto prekrila plastičnom folijom na kratko ili dok sam mlela orahe za topljenje korneta.
Punila sam svaki kornet toplim kremom i potopila u orahe.
Svima omiljeni slatki krem korneti iz stare sveske! Prijatno!