Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Falafele»Korneti sa kremom iz stare sveske

Korneti sa kremom iz stare sveske

RumiRumi
Početnik
228506
Korneti sa kremom iz stare sveske
Fotografije: Rumi
1 / 2
19/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
60
"Napunila sam ih toplim kremom i svaki kornet sam potopila u orahe. Svima omiljeni krem korneti iz stare sveske! Prijatno!​"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 kašičice
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • brašno - 800 g
  • vanila
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • žumanca - 2 komada
  • brašno - 80 g
  • kukuruzni skrob - 80 g
  • šećer - 140 g
  • vanila - 1
  • kravlji maslac - 60 g
  • orasi - za topljenje korneta
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejala sam brašno i napravila udubljenje u njemu. Razbila sam jaja, dodala ostale proizvode i umesila meko elastično testo. Ne bi trebalo da se lepi.

Podelila sam ga na dva dela. Jedan deo sam umotala providnom folijom da se ne osuši, a drugi razvila u tanku koru. Isekla sam na trake širine centimetar i po. I počela sam zabavu.

Trake sam motala oko metalnih kalupa, bitno je da se preklapaju da se ne bi otvorile tokom pečenja.

Retro kornete ređam u pleh na odstojanju i pečem u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Odvojila sam 200 ml mleka za krem. Ostatak stavim zajedno sa šećerom da prokuva.

Umutila sam žumanca, brašno i skrob sa odvojenim mlekom.

Kada je mleko provrilo, skinula sam ga sa vatre i dodala smesu brašna u tankom mlazu uz stalno mešanje.

Smanjila sam vatru i pustila krem da se zgusne uz stalno mešanje.

Skinula sam sa vatre i dodala maslac. Mešala sam krem sa jajima dok se ne istopi. Dodala sam i vanilu.

Gotov krem sam čvrsto prekrila plastičnom folijom na kratko ili dok sam mlela orahe za topljenje korneta.

Punila sam svaki kornet toplim kremom i potopila u orahe.

Svima omiljeni slatki krem korneti iz stare sveske! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: