Korneti sa kremom iz davnina

30/09/2018
"Niste jedini koji veruju da je pre sve bilo lepše i ukusnije, zar ne "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano167
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • maslac - 125 g
  • amonijačna soda - 1 kašičica
  • soda bukarbina - 1 kašičica
  • za krem
  • žumanca - 2 - 3 komada
  • šećer - 2 šolje
  • brašno - 7 supenih kašika
  • sveže mleko - 1 l
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja ručno sa šećerom. U kiseo mleko dodajemo amonijačnu sodu i sodu bikarbonu. Rastopimo kravlji i dodajemo u smesu sa kiselim mlekom.

U gotovu smesu dodajemo umućena jaja i šećer. Dodajemo brašno i mešamo dok ne dobijemo srednje meko testo. Gotovo testo razvučemo tanko oko 1 cm. Sečemo na trakice širine 5 cm.

Da bismo oblikovali kornete potrebni su nam kalupi. Namažemo kalupe maslacem. Počinjemo da uvijamo trake oko kalupa, pazimo da preklapaju svaku sledeću. Pečemo 20-30 minuta na 180 stepeni. Ostavljamo da se ohlade.

Za to vreme pripremamo krem. Ugrevamo mleko sa šećerom. Kad provri dodajemo umućena žumanca, mešamo neprestano. Nakon oko 5 minuta dodajemo brašno, pomešano sa mlakom vodom. Lagano ga dodajemo i ubrzavamo mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Mešamo dok se krem ne zgusne dovoljno.

Gotove korenete punimo kremom, na kraju svaki potapamo u kokos ili orahe da se zatvore.

Što više stoje pre jela, ukusniji su.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar