Način pripreme
Pripemite kalupe za kornete i namažite ih. Ako nemate kalupe za kornete, evo gde možete da naručite kalupe za kornete.
Od gornjih sastojaka se priprema meko testo. Da bude lakše deli se na dva dela i ostavlja da odstoji oko 10 minuta. Razvučemo jednu loptu na tanku koru i sečemo na trakice širine 1 cm.
Uvijamo ih po kalupima - počinjemo odozdo, pričvrstimo testo da se ne otvori prilikom pečenja i ka gore uvijamo traku kao spiralu, lagano preklapamo donji sloj da ide ka gornjem širem delu, dok se dva dela ne spoje na kornetu.
Ne uvija se do gore. Kad se ispeče pritiskamo dve strane kalupa ka unutra, kornet se lagano odvaja od ispečenog testa. Peče se u umereno ugrejnaoj rerni dok ne dobije rumenu boju.
Fil se skuva prema uputstvu na pakovanju skroba. Kad se ohladi, njime se pune hladni korneti i otvor se potapa u mlevene orahe. Stavljaju se u posudu sa zidom uspravno. Tako poređani odstoje dok se krem potpuno ne ohladi.
Može se napraviti i gušći poslastičarski krem, pavlaka itd. Budu mekani i hrskavi, dostojan užitak za poslepodnevnu kafu sa prijateljima.