Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjska Kolenica sa Graškom i Krompirom u Zemljanoj Đuvečari

Svinjska Kolenica sa Graškom i Krompirom u Zemljanoj Đuvečari

Svinjska Kolenica sa Graškom i Krompirom u Zemljanoj Đuvečari
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
190 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
6
"Kada bismo morali da biramo šta ćemo danas da kuvamo, to bi svakako bila pečena kolenica sa graškom i krompirom u zemljanoj đuvečari"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 2 komada, cele
  • krompir - 500 g
  • grašak - 400 g
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 1 glavica
  • mladi luk - 1 veza
  • aleva paprika - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • šećer - 1 kašika
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta
  • dižon senf - 1 kašika
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje - 50 ml
  • voda - 500 ml
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenice se probuše i u svaku rupu stavlja beli luk. U posudi pomešajte sve začine (alevu papriku i biber, sok od limuna, so, šećer, senf i brašno) i dobro promešajte.

Krompir se iseče na kriške, šargarepa takođe. Pomešaju se sa graškom i potapaju u marinadu 30 minuta. Stave se u đuvečaru, dodaju se kolenice i uvaljaju se u marinadu.

Povrće prelijte vodom i uljem. Kolenice se postavljaju na vrh. Prelijte preostalom marinadom i pospite seckanim peršunom.

Stavite u hladnu rernu i pecite na 170 stepeni 3 sata.

Na kraju se skine poklopac da se odozgo zapeče da dobije koru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: