Način pripreme
Prosejte brašno u dublju posudu i napravite udubljenje u sredini. Dodati šećer i kvasac. Promešajte i dodajte polovinu tople vode. Ponovo promešajte i dodajte ulje. Dodamo so, raspoređujući je duž kraja na brašno.
Dodajte majonez i promešajte.
Umesiti meko testo, pa ostaviti da odstoji 15 minuta.
Zatim ga podelimo na 6-7 delova koje oblikujemo u kuglice.
Svaku lopticu razvaljajte u okruglu veknu prečnika oko 15 cm.
Prvu veknu namažemo margarinom i odozgo stavimo drugu veknu koju takođe namažemo margarinom i tako do poslednje vekne koju ne mažemo.
Slepljene pogačice razvaljamo u veliku okruglu koru debljine oko 0, 5 cm.
Podelimo krug na 18 delova. Uvaljamo ih u male kroasane. Navijamo od kraja prema unutra, lagano povlačeći prema sebi.
Ređamo ih na papir za pečenje i premažemo majonezom. Posipamo ih semenkama po izboru. Pečemo vekne u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20-25 minuta, ali se i dalje pridržavamo naše rerne.
Pokrijte gotove kiflice čistim peškirom dok se ne ohlade.