Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Božić u šerpi

Božić u šerpi

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Božić u šerpi
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
22/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
275 min.
Porcije
6
"Ponekad ceo svet može stati u jedan dlan, a ponekad ceo praznik u jednu šerpu."

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada velikih
  • kobasice - 2 komada, može i čajne
  • pileći bataci - 4 - 6 komada
  • za sarme
  • listovi kupusa - 8 - 10 komada
  • pileći file - 2 komada
  • pileća džigerica - 200 - 250 g
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 100 g
  • so
  • biber
  • čubar
  • aleva paprika
  • za ćufte
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1/2 glavice
  • prezle - 1 kašika
  • začini
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite sarme. U tiganju propržite luk na malo ulja. Dodajte pileću džigericu iseckanu na komadiće, pa kad promeni boju, dodajte pirinač i začine. Dobro promešajte i dodajte sitno iseckane pečurke. Sipajte 1 šolju vode i ostavite da se skuva.

Pileći file isecite na tanke šnicle. Uzmite list kupusa, pa preko stavite file, a na file nadev. Zavijte sarmu, pa isti postupak ponovite i sa ostalim listovima i nadevom.

U nauljani Slow Cooker poređajte začinjene šnicle.

Preko njih poređajte sarme.

Začinite batake po želji, pa ih poređajte između sarmi.

Stavite i kobasice podeljene na pola.

Od mlevenog mesa, luka i začina napravite male ćufte, pa ih ispržite i stavite sa ostalim mesom.

Sipajte 1 nepunu čašu vode ili sok od kupusa, prelijte sve sa malo ulja i stavite poklopac.

Uključite Slow Cooker na dvojku i ostavite jelo da se kuva 4 sata. Po želji, možete skinuti poklopac, da sklonite sud sa grejača ili da dopečete jelo u rerni još 10 minuta.

Sve namirinice su proizvoljne, zavisi od toga za koliko ljudi spremate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: