Način pripreme
Kineski kupus operemo. Srednju i debelu osnovu od listova izlupamo drvenim čekićem za šnicle da budu mekani i lakši za uvijanje.
U veliku posudu stavljamo mleveno meso i pirinač. Luk očistimo i isečemo sitno. Šargarepu oljuštimo i operemo. Izrendamo. Dodajemo u posudu.
Dodajemo svinjsku mas, biber i alevu papriku. Začinimo solju, ali ako imate slani rasol ne treba da dodajete so. Sve sastojke dobro promešamo lagano.
Počinjemo da savijamo sarme. Stavljamo od nadeva od izlupanog dela. Uvijamo.
Uvijamo i sa strane, da ne izađe nadev i uvijamo u rolat. Gotove sarme poređamo u vatrostalnu činiju.
Isto ponavljamo dok ne potrošimo sve listove, ravnomerno raspoređujemo nadev.
Kad sve sarme budu gotove, prelivamo vodom/rasolom, tako da ih pokrije.
Stavljamo poklopac na vatrostalnu posudu i stavljamo u rerni na 2 sata.
Da bi se sarme sa kineskim kupusom zapekle, poslednjih pola sata skidamo poklopacm.