Način pripreme
Luk se očisti i sitno isecka. Stavite ga u šerpu. Koristi se donji deo kineskog kupusa, tvrđi, da ostane gornji deo za salatu. Isecite ga na male trake. Šargarepa se oljušti i opere. Renda se na krupno.
U šerpu kod luka se sipa ulje. Stavlja se na šporet i prži. Dodajte alevu papriku. Promeša se. Dodajte sok od paradajza. Promeša se. Dodajte kineski kupus i šargarepu.
Voda se sipa po vašem nahođenju. Tako da se kuva u loncu pa u vatrostalnoj posudi i da ostane sosa. Začinite solju i biberom. Promešati i poklopiti da se krčka.
Povremeno se meša.
Za to vreme, skuša se očisti. Odsecite glavu i uklonite iznutrice. Dobro operite ribu. Isecite filete skuše, pažljivo ih uklonite iz ribljeg skeleta.
Ako su ostale kosti, one se uklanjaju. Isto se ponavlja sa preostale 3 ribe. Kada kupus omekša, sklonite ga sa ringle. Sipa se u vatrostalnu posudu sa poklopcem i stavi u rernu na 180 stepeni. Rolnice od skuše se završavaju.
Koristi se tvrđi hleb. Seče se na komade. Stavite ga u blender. Beli luk se oljušti i doda. Dodajte sok od pola limuna, senf i so. Usitnite sve u blenderu.
Ova mešavina se koristi za punjenje ribljih rolnica. Uzima se od nadeva i raspoređuje u zadnji deo fileta, sa trbušne strane.
Koža ostaje spolja. Namotava se i fiksira čačkalicom. Isto se ponavlja sa šest fileta. Poređajte ih u vatrostalnu posudu, praveći malu rupu za svaku od njih. Pecite još 20-25 minuta bez poklopca. Rolnice od skuše sa kineskim kupusom su spremne. Imaju sos i dobro se slažu sa svežim hlebom.