Bonapeti.rs»Recepti»Sveži ravioli sa spanaćem

Sveži ravioli sa spanaćem

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840340
Sveži ravioli sa spanaćem
Fotografije: Bilyana Vladova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Sos sa kojim ćete poslužiti sveže raviole sa spanaćem je na vama. Koristite svoj omiljeni."

Potrebni sastojci

  • recept za testo
  • brašno - 300 g tip 500
  • jaja - 3 komada
  • Za nadev
  • kravlji maslac - 60 g
  • luk - 1 glavica
  • spanać - 500 g
  • sir - 300 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Testo za raviole:

Prosejte 300 g brašna u duboku posudu. U njegovom središtu se napravi udubljenje i u njega se slome 3 jaja. Na svakih 100 g brašna dodati 1 jaje i umesiti testo. Gotovo testo se umota u prozirnu foliju i ostavi da se hladi sat-dva. Zatim se razvije oklagjom u list debljine oko 3 mm. Od razvijenog testa čašom isecite krugove. Stavite fil u centar jednog kruga i prekrijte drugim. Krajeve dva kruga lepo pritisnuti viljuškom da se zalepe jedan za drugi i da fil ne ispadne. Ostatak isečenog testa se ponovo umesi u lopticu i zatim razvija. Sve se ponavlja dok se testo ne završi.

Punjenje:

Jedan luk se oljušti od ljuski i sitno isecka. Spanać se opere i očisti od drški. Iskida se na male komade. Stavite kravlji maslac u duboku šerpu da se istopi. Čim se dovoljno zagreje, sipajte sitno seckani crni luk. Kada malo omekša, dodajte mu spanać. Čim je gotovo, sir izmrviti i lagano posoliti. Sve se promeša. Kuvajte još oko minut i fil za raviole je gotov.

Gotova sveža testenina se kuva u kipućoj slanoj vodi 3 minuta. Sirovi ravioli se mogu čuvati vakumirani i u zamrzivaču.

Brzi sos za raviole:

Pavlaka za kuvanje se dovede do ključanja i u nju se dodaju suvi začini - mleveni bosiljak i malo crnog luka. Narendajte 100 g kačkavalja, posolite i sos je gotov. Prelije se preko kuvane sveže testenine.

Sos sa kojim ćete poslužiti sveže raviole sa spanaćem je na vama. Koristite svoj omiljeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: