Način pripreme
Nekonvencionalni humus sa avokadom, spanaćem i majoranom!
U posudu jakog blendera ili nutribuleta sipajte sastojke jedan za drugim:
Oko 200 g kuvane leblebije ili leblebije iz tegle, pola velikog zrelog avokada, listovi 3-4 sveže otkinute stabljike majorana, 1 šaka svežeg lišća spanaća (može i bejbi spanać), nekoliko grančica svežeg peršuna, 3-4 kašike lakog tahinija od susama, 1 čen belog luka i 2 kašike sveže isceđenog soka od limuna.
Začinite sa pola kašičice sitno mlevene himalajske soli - po ukusu, pola kašičice mlevenog bibera, 1 ravnu kašičicu kumina i 1 kašiku šarlana (hladno presovano nerafinisano suncokretovo ulje).
Na kraju dodajte nekoliko kašika marinade od leblebija ili vode kako bi blender mogao bez problema i glatko da samelje humus. Uključite aparat i meljite dok ne dobijete željenu nežnu teksturu.
Humus sa avokadom poslužite svež, ukrašenim grančicom majorana.
Pogodno za jelo sa arapskim hlebom ili zdravim čipsom od povrća, kao i za mazanje na domaće krekere ili na prepečene kriške domaćeg integralnog hleba.
Fantastično ukusno!