Način pripreme
Na radnu površinu sipajte brašno od pšenice i napravite udubljenje. Razbijte jaja i pažljivo ih umutite viljuškom. Napravite lepljivo testo, koje mesite dodajući po malo od belog brašna. Uvijte u streč foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.
U tiganju propržite luk i beli luk. Dodajte spanać i sačekajte da omekša. Stavite začine. Skinite sa vatre i razbijte jaje, stavite rikotu i promešajte. Ostavite da se potpuno ohladi. Izrendajte parmezan.
Izvadite testo iz frižidera i podelite ga na 4 dela. Svako parče provucite kroz mašinu za pastu, prema upustvu na uređaju i do željene debljine.
U plastične kalupe za raviole stavite jedan list od razvijenog testa. Svaku rupu pažljivo pritisnite prstima ka unutra. Dodajte u svako gnezdo po 1 kašičicu nadeva i zatvorite drugim listom testa. Isecite, oblikujte i odvojite gotove raviole.
Napravite sos od paradajza tako što u šerpi propržite luk sa belim lukom. Dodajte paradajz i začine. Sačekajte da voda ispari i isključite ringlu.
U šerpu sa vodom stavite 1 kašičicu soli, i skuvajte raviole. Ne treba im mnogo... za 8-9 minuta su gotovi.
U tanjir poređajte gotove, kuvane raviole, prelijte ih gotovim paradajz sosom i servirajte sa svežim bosiljkom.