Način pripreme
Prosejte brašno u posudu i pomešajte ga sa pšeničnim grizom. Napravite udubljenje u koje sipate dva jaja. Umesite testo i dodajte još brašna, ako je potrebno, dok ne dobijete testo koje se ne lepi. Napravite lopticu i pokrijte u posudi na oko 30 minuta da odstoji.
U međuvremenu blanširajte spanać u vreloj, posoljenoj vodi 2-3 minuta. Procedite ga i istisnite. Sitno iseckajte i pomešajte sa rikotom i prethodno i umućenim jajetom. Začinite solju i biberom po ukusu.
Podelite testo na jednake delove. Uzmite jedan deo, i preko brašnom posute radne površine ga istanjite, toliko da može da prođe kroz mašinu za testeninu. Ako nemate mašinu, razvucite testo na tanku, providnu koru.
Stavite jednu razvijenu koru u mašinu za sečenje raviola i stavite u predviđene rupice nadev. Ako nemate sekač, stavite nadev na isto rastojanje preko razvijene kore (prethodno izaberite čašu ili drugi oblik kojim ćete seći raviole).
Vlažnom četkom ili prstom pređite preko krajeva testa, gde će biti ivice raviola. Preklopite drugom razvijenom korom. Prstima oblikujte buduće raviole. Ređajte gotove raviole preko brašnom posute radne površine, dok ne napravite sve raviole.
Sipajte vodu u šerpu i stavite da provri. Stavljajte u porcijama gotove raviole. Kuvajte oko 5 minuta, kad budu gotove one će isplivati na površinu. U međuvremenu napravite sos, tako što ćete rastopiti maslac na umerenoj temperaturu na ringli i izdinstajte beli luk.
Možete odvojiti velike komade belog luka, ako ne volite. Dodajte gotove raviole u sos od maslaca. Kuvajte 5 minuta, i dobro mešajte raviole sa sosom od maslaca. Kad budu gotovi, sipajte ih u tanjir i pospite parmezanom.