Način pripreme
Lisnato testo izvadimo iz zamtzivača i ostavljamo da odstoji. Pažljivo ga razvučemo, da se ne slomi. Uz pomoć oklagije razvucite lagano da se raširi. Namažite tanko tečnom čokoladom.
Alvu isecite ili izmrvite sitno i pospite preko tečne čokolade. Isecite na veće komade širine 20 cm.
Presavijte komade na dva dela da dobijete 10 cm. Pritisnite oklagijom ili rukom da se zalepi čokolada i alva za testo.
Nakon toga isecite lisnato testo širine 1 cm, kako sam pokazala na slici.
Uvijte svaku ivicu na spiralu. Na svakoj četvrtoj resi odsecite lisnato testo, uvijte u rolat od srenite ka resi, tako da dobijete lepo pecivo.
Uradite tako i sa preostalim lisnatim testom. Poređajte priopremljeno lisnato testo u pleh, obložen papirom za pečenje, na razmaku jedan od drugog.
Umutite žumance viljuškom i uz pomoć silikonske četke namažite pecivo.
Pecite lisnato pecivo u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni oko 10-15 minuta.
Jedite ukusno i slatko lisnato testo sa čokoladom i alvom.