Način pripreme
Bundeva se oguli i izrenda na krupno rende.
U šerpi se dinsta sa maslacem i šećerom (ja sam stavila otprilike 250 g). Bundeva treba dobro da omekša.
Tri pakovanja sa testom se seku na pravougaonike, u gornjoj polovini se prave horizontalni razrezi, a u donji kraj se stavlja nadev, orasi i cimet, uvija se u rolat od lisnatog testa.
Ukusno pecivo od lisnatog testa se premazuje belancem i posipa se smeđim šećerom.
Druga dva pakovanja sam raširila i obilno posula bundevom, orasima i cimetom i uvila sam u veliki rolat koji sam naseckala na komade širine otprilike 2 cm.
Poređala sam kao ružice, namazala sam belancem i ponovo posula smeđim šećerom.
Pecivo od lisnatog testa sam pekla 210°C dok nije bilo gotovo.
Još toplo posula sam šećerom u prahu.
Ovo je zaista posebno pecivo od lisnatog testa sa bundevom i orasima koje će nestati za sekundu...Da ne govorimo kako miriše kod kuće.