Način pripreme
Mleko usuti u šerpu.
Kakao, čokoladu u prahu, gustin i šećer u prahu prosejati kroz cediljku i dodati u šerpu sa mlekom.
Izmešati ručnom žicom za mućenje i staviti na vatru.
Kada proključa kuvati još 4 minuta uz stalno mešanje kako se sastojci ne bi zalepilo za dno šerpe.
Pripremljenu toplu čokoladu skloniti sa vatre i rasporediti u tri šolje ili čaše.
Ostaviti da odstoji minut kako bi se prohladila da ne bi slatka pavlakapotonulaako se stavi preko vrele smese.
Mikserom umututi slatku pavlaku, staviti u špric za dekorisanje torti i istisnuti preko tople čokolade.
Staviti cevčice i topla čokolada sa slatkom pavlakom je spremna za posluživanje.
Savet: Čokoladu u prahu možete zameniti sa dve štangle čokolade za kuvanje koju ćete sitno izrendati. Prijatno!