Način pripreme
Prosejte brašno. U blago zagrejano mleko stavite kvasac sa prstohvatom šećera, mešajte dok se dobro ne rastvori.
Sipajte sveže mleko u brašno, sipajte 50 ml maslinovog ulja, dodajte jedno malo jaje, začinite prstohvatom bibera i narendanim parmezanom. Zamesite meko testo.
Kada se homogenizuje dodajte so i šaku zelenih maslina bez koštica. Budući da je parmezan slan, možete da stavite pola kašičice soli umesto jedne.
Zamesite još malo, stavite testo u posudu, pokrijte parčetom najlona i ostavite da naraste. Od naraslog testa napravite pet jednakih malih pogačica.
Stavite ih na rastojanje jednu od druge u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.
Oštrim nožem napravite vertikalne proreza na svakoj pogačici. Ostavite posudu na toplom oko sat nakon toga namažite pogačice pomešanim svežim mlekom i maslinovim uljem u jednakim količinama.
Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobiju prijatnu preplanulost.
Nek vam je slatko! Pogačice sa parmezanom i maslinama su gotove.