Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Male Pogače»Pogačice sa parmezanom i maslinama

Pogačice sa parmezanom i maslinama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871922k129
Pogačice sa parmezanom i maslinama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
16/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Ukusne pogačice sa parmezanom i maslinama - jedu se odjednom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • parmezan - 50 g, narendan
  • jaje - 1 komad
  • šećer - prstohvat
  • so - 1 kašičica
  • masline - šaka zelenih bez koštica
  • kvasac - 10 g, od kocke
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. U blago zagrejano mleko stavite kvasac sa prstohvatom šećera, mešajte dok se dobro ne rastvori.

Sipajte sveže mleko u brašno, sipajte 50 ml maslinovog ulja, dodajte jedno malo jaje, začinite prstohvatom bibera i narendanim parmezanom. Zamesite meko testo.

Kada se homogenizuje dodajte so i šaku zelenih maslina bez koštica. Budući da je parmezan slan, možete da stavite pola kašičice soli umesto jedne.

Zamesite još malo, stavite testo u posudu, pokrijte parčetom najlona i ostavite da naraste. Od naraslog testa napravite pet jednakih malih pogačica.

Stavite ih na rastojanje jednu od druge u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.

Oštrim nožem napravite vertikalne proreza na svakoj pogačici. Ostavite posudu na toplom oko sat nakon toga namažite pogačice pomešanim svežim mlekom i maslinovim uljem u jednakim količinama.

Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobiju prijatnu preplanulost.

Nek vam je slatko! Pogačice sa parmezanom i maslinama su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: