Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Patlidžan sa parmezanom i kačkavaljem

Patlidžan sa parmezanom i kačkavaljem

Patlidžan sa parmezanom i kačkavaljem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Ukusno i uzbudljivo jelo, kao kulinarska izjava ljubavi!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, srednje veličine
  • sok od paradajza - 1/2 šolje
  • so
  • kačkavalj - 100 g
  • parmezan - 50 g
  • ulje - za prženje
  • beli luk - 5 - 6 čevova
  • brašno - da se uvalja
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite patlidžane od drški i isecite ih na tanke kriške. Po želji ih možete oljuštiti. Stavite ih u posoljenu vodu i ostavite na oko 20 minuta, da se odvoji gorak sok.

Properite ih i poređajte na ubrus da se osuše. Ugrejte ulje u tiganju i ispržite kriške patlidžana, prethodno ih uvaljajte u brašno.

Izrendajte kačkavalj. Oljuštite beli luk i izgnječite ga. Na dno odgovarajućeg pleha sipajte sok od paradajza. Poređajte komadiće patlidžana.

Svako parče prelijte sa po 1-2 supene kašike soka od paradajza, pospite belim lukom, kačkavaljem i parmezanom. Stavite parče patlidžana i radite tako dok ne potrošite sastojke. Zavšite rendanim parmezanom i kačkavaljem.

Pecite u ugrejanoj rerni oko 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: