Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Veganske božićne jelke bez jaja i mleka

Veganske božićne jelke bez jaja i mleka

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k130
Veganske božićne jelke bez jaja i mleka
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 4
30/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Veganske božićne jelke - velika ukusna peciva koja će se svideti"

Potrebni sastojci

  • topla voda - 300 ml
  • brašno - 250 g
  • šećer - 200 g
  • kakao - 2 kašike, prirodni
  • cimet - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje.
  • vanilia - 2 pakovanja.
  • glazura
  • belanac - 1 komad
  • šećer u prahu - 200 g
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • zelena boja
  • šarene bombone - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Dodajte kakao i šećer u vrelu vodu da se rastvore. Dodajte ulje i vanilu i dobro promešajte. Suvi sastojci se posebno mešaju - brašno, cimet i prašak za pecivo.

Smesa se ravnomerno raspoređuje u pravougaoni ili okrugli kalup. Pecite na 175 stepeni 30 minuta ili dok čačkalica ne bude suva kada je ubodete u koru.

Kada se potpuno ohladi, veganska kora seče na odgovarajuće trouglove. Ako je tepsija okrugla, isecite je na 12 jednakih trouglova.

Kada se peče u pravougaonoj tepsiji, jednom se po dužini tepsije iseče na dva jednaka dela pa na trouglaste komade dijagonalno - kao trouglaste paste.

Belance staviti u suvu posudu i umutiti do bele pene. Postepeno dodajte šećer u prahu i sok od limuna. Dobro umutite mikserom 10 minuta.

Smesa treba da bude gusta i da ne iscuri kada se posuda okrene. Koristeći suvu čačkalicu, sipajte nekoliko zrna zelene prehrambene boje kako biste belance obojili u željenu boju.

Dobijenom glazurom napunite kesicu ili kesu, odsecite ivicu i na svaki trouglasti komad stavite malo glazure i pospite šarenim bombonama.

Možete pričvrstiti komad kore ili drveni štap na donju stranu svakog komada - kao da veganske božićne jelke imaju stablo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: