Način pripreme
Dodajte kakao i šećer u vrelu vodu da se rastvore. Dodajte ulje i vanilu i dobro promešajte. Suvi sastojci se posebno mešaju - brašno, cimet i prašak za pecivo.
Smesa se ravnomerno raspoređuje u pravougaoni ili okrugli kalup. Pecite na 175 stepeni 30 minuta ili dok čačkalica ne bude suva kada je ubodete u koru.
Kada se potpuno ohladi, veganska kora seče na odgovarajuće trouglove. Ako je tepsija okrugla, isecite je na 12 jednakih trouglova.
Kada se peče u pravougaonoj tepsiji, jednom se po dužini tepsije iseče na dva jednaka dela pa na trouglaste komade dijagonalno - kao trouglaste paste.
Belance staviti u suvu posudu i umutiti do bele pene. Postepeno dodajte šećer u prahu i sok od limuna. Dobro umutite mikserom 10 minuta.
Smesa treba da bude gusta i da ne iscuri kada se posuda okrene. Koristeći suvu čačkalicu, sipajte nekoliko zrna zelene prehrambene boje kako biste belance obojili u željenu boju.
Dobijenom glazurom napunite kesicu ili kesu, odsecite ivicu i na svaki trouglasti komad stavite malo glazure i pospite šarenim bombonama.
Možete pričvrstiti komad kore ili drveni štap na donju stranu svakog komada - kao da veganske božićne jelke imaju stablo.