Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečeno Pile»Punjeno pile za Novu godinu

Punjeno pile za Novu godinu

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
1283354122
Punjeno pile za Novu godinu
Fotografije: tsvetoslava kirkova
1 / 3
25/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Ostavljamo specijalno mesto na novogodinšnjoj trpezi za ukusno punjeno pile napravljeno sa mnogo želje i ljubavi"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad, celo
  • za mazanje pileta
  • kečap - 2 kašike
  • senf - 1 kašike
  • majonez - 3 kašike
  • ulje - 50 ml
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • za nadev
  • sitan sir od kačkavalja - 100 g
  • sir - 150 g
  • topljeni sir - 50 g, dimljeni
  • kačkavalj
  • pečurke - 150 g
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • biber
  • još
  • pivo - 200 ml
  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Punjeno pile je jedno od jela koje svaka domaćica sprema za specijanu priliku ili praznik.

Nova godina je praznik za koji punjeno pile ne treba da bude samo punjeno pile već specijalno punjeno pile.

Postoje svakavi nadevi za pile - da li sa pirinčem, da li sa mlevenim mesom. hlebom ili sa čime već. Moj omiljeni nadev za punjeno pile je ovaj sa različitim sirevima u kombinaciji s pečurkama.

Pile se opere i osuši, natrlja se dobro solju sa unutrašnje strane i stavlja se u odgovarajuću posudu za pečenje.

Pečurke se seku na šajbne i dinstaju se u maslacu dok ne budu gotove. U odgovarajućoj posudi za pečenje se pomešaju sir, sitan sir od kačkavalja, kačkavalj isečen na kocke, kocke topljenog sira, pečurke, isečeni kiseli krastavlići, biber.

Sa tako napravljenim nadevom se punu pile i otvor se zašiva koncem.

Za mazanje se pomešaju kečap, senf, majonez, so, biber i aleva paprika, dobro se promeša i maže se celo pile sa svih strana.

Pile se peče u đuvečari, po želji na dno đuvečare možete da stavite na krupno isečene i začinjene krompir i šaragrepu, odozgo se stavlja namazano punjeno pile za Novu godinu, sipa se ulje, pivo i malo vode.

Peče se oko 2 sata na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: