Način pripreme
Punjeno pile je jedno od jela koje svaka domaćica sprema za specijanu priliku ili praznik.
Nova godina je praznik za koji punjeno pile ne treba da bude samo punjeno pile već specijalno punjeno pile.
Postoje svakavi nadevi za pile - da li sa pirinčem, da li sa mlevenim mesom. hlebom ili sa čime već. Moj omiljeni nadev za punjeno pile je ovaj sa različitim sirevima u kombinaciji s pečurkama.
Pile se opere i osuši, natrlja se dobro solju sa unutrašnje strane i stavlja se u odgovarajuću posudu za pečenje.
Pečurke se seku na šajbne i dinstaju se u maslacu dok ne budu gotove. U odgovarajućoj posudi za pečenje se pomešaju sir, sitan sir od kačkavalja, kačkavalj isečen na kocke, kocke topljenog sira, pečurke, isečeni kiseli krastavlići, biber.
Sa tako napravljenim nadevom se punu pile i otvor se zašiva koncem.
Za mazanje se pomešaju kečap, senf, majonez, so, biber i aleva paprika, dobro se promeša i maže se celo pile sa svih strana.
Pile se peče u đuvečari, po želji na dno đuvečare možete da stavite na krupno isečene i začinjene krompir i šaragrepu, odozgo se stavlja namazano punjeno pile za Novu godinu, sipa se ulje, pivo i malo vode.
Peče se oko 2 sata na 200 stepeni.