Način pripreme
Slaninu iseći na sitne kockice i staviti u suv tiganj da se prži. Ako se oslobodi mnogo masti, uklonite je kašikom. Nakon što se slanina proprži, dodajte koncentrat paradajza i začinite origanom. Kačkavalj se iseče na komade.
Lisnato testo mora biti ohlađeno. Razvijemo ga oklagijom da malo smanjimo debljinu. Koristeći sekač za picu, isecite trouglove. Manji kroasani se lakše peku.
Na svaki trougao u širokom delu stavite po kašičicu fila, parče kačkavalja i kašiku narendanog parmezana.
Uvija se u obliku kroasana od širokog dela trougla do vrha. Dobićete oko 12 srednjih kroasana, u zavisnosti od toga koliko velike trouglove isečete.
Odozgo pospite parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pet minuta pa još 10-15 minuta na 180 stepeni ili do kraja.
Lisnati kroasani sa ukusom pice jedu se još topli za doručak.